Back to All Events

Collectie de Heus-Zomer


  • museum Belvedere oranje nassaulaan 12, 8448MT Heereveen the Netherlands (map)

In ‘Facing Nature’ staat de imposante kunstcollectie van het echtpaar Henk de Heus en Victoria de Heus-Zomer centraal. Het is de tweede expositie in een rij van drie tentoonstellingen, waarbij steeds een ander aspect van de verzameling wordt belicht. In het Singer Museum (Laren) was eerder dit jaar Nederlandse moderne kunst te zien en in Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) wordt in 2014 de Chinese kunst uit de collectie getoond. De expositie in Museum Belvédère is samengesteld rond het thema natuur. Het omvat meer dan honderd schilderijen, fotowerken en plastieken en is te zien in het gehele museumcomplex.

De expositie bevat sterk uiteenlopende werken van Nederlandse, maar vooral buitenlandse kunstenaars die vanuit verschillende invalshoeken hun visie geven op de natuur. ‘Facing Nature’ omvat meer dan honderd schilderijen, fotowerken en plastieken. Tot de exposerende kunstenaars behoren Armando, Gerrit Benner, Hai Bo (Ch), Markus Draper (Du), Tim Eitel (Du), Ger van Elk, Yasmin Graf (Du), Frank van Hemert, Heringa | Van Kalsbeek, Gabriëlle van de Laak, Matthew Day Jackson (VS), Alex Katz (VS), Per Kirkeby (Den), Jonathan Marshall (VS), William Monk (Eng), Chi Peng (Ch), Neo Rauch (Du), Daniel Richter (Du), Jan Roeland, David Schnell (Du), Thomas Struth (Du), Norbert Schwontkowski (Du), Emo Verkerk, Co Westerik, Zhang Xiaogang (Ch) en Robert Zandvliet.

Bij ‘Facing Nature’ is een omvangrijke en rijk geïllustreerde catalogus verschenen met teksten van kunsthistoricus Hans den Hartog Jager. Klik hier voor meer info.

Toeslag
Voor deze grote en internationale tentoonstelling geldt een toeslag van € 2,- voor alle bezoekers, dus ook voor museumkaarthouders. De enige uitzonderingen zijn Vrienden van het Museum: op vertoon van hun passe-partout hoeven zij de toeslag niet te betalen. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang en voor hen geldt ook geen toeslag. Bij georganiseerd schoolbezoek gelden de normale toegangsprijzen.

 

Later Event: December 15
Comment