Back to All Events

Kunst in het AMC


Twee grote vitrines waar kunstenaars gedurende een half jaar werken presenteren. Vaak gaat het om langer lopende kunstprojecten. 

Nu in Q art Gabriëlle van de Laak

 

 

https://www.amc.nl/web/AMC-website/Kunstzaken/Tentoonstellingen.htm

Sinds 2013 laat Gabriëlle van de Laak glas blazen in de Glasblazerij te Leerdam. Het Nationaal Glasmuseum had haar in 2013 gevraagd objecten in glas te maken voor de tentoonstelling aldaar over Erich Heackel “Een Zee van Glas”. Daar richtte zij een Wunderkammer in met talloze glasobjecten waarvan zij de meesten liet blazen in een door haar gemaakt frame van Meccano en ijzer. 
Zij zocht naar een mogelijkheid het glas te ontdoen van zijn vaak te grote esthetiek en de combinatie met Meccano en andere ijzeren vormen gaven een stoer en art brut-achtige kracht die deze verrassende en unieke objecten opleverde.

Van oorsprong is Gabriëlle van de Laak schilder en meer werk van haar is te zien op 
www.gabriellevandelaak.com   

www.nouvellesimages.nl

Earlier Event: November 8
Opening la Kaserna
Later Event: May 2
OPEN HUIS MILLEN