Back to All Events

Anneke Brassinga en Herman Ridderinkhof in Wunderkammer van Glasmuseum Leerdam

Leerdam, 11 september 2014

 

Uitnodiging

 

Guesthouse
Beeldend kunstenaar Gabriëlle van de Laak heeft voor de tentoonstelling Een Zee van Glas in het Nationaal Glasmuseum haar eigen Wunderkammer ingericht. Ze liet zich hiervoor inspireren door oude natuurhistorische verzamelingen en door de illustraties van de Duitse wetenschapper Ernst Haeckel (1834-1919).                                                                                                                                                
Van de Laak nodigt van april tot oktober dit jaar elke maand een bijzondere gast uit. Deze gast heeft een eigen expertise die op de een of andere manier met haar Wunderkammer te maken heeft. Door middel van lezingen, concerten en films van deze gasten, zullen de verschillende facetten van haar Wunderkammer verder uitgediept worden.


U bent van harte welkom bij: oceanoloog HERMAN RIDDERINKHOF en dichter ANNEKE BRASSINGA.

Gabrielle van de Laak nodigt voor deze laatste Guesthouse een oceanoloog en een dichter uit om ieder vanuit zijn eigen passie over de zee te vertellen. 

Prof. dr. ir. Herman Ridderinkhof, fysisch oceanograaf bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, geeft een lezing over recente inzichten over het functioneren en het belang van de oceanen. De rol van oceaanstromingen in het reguleren van ons klimaat, recente ontdekkingen over koralen in de diepzee en de complexiteit van het biologische leven in de diepzee passeren de revue.

 

Dichter Anneke Brassinga twijfelde als kind over een studie biologie, maar richtte zich uiteindelijk toch op taal. Ze schrijft gedichten en proza en is inmiddels met vele prijzen bekroond, waaronder de Constantijn Huygensprijs voor haar gehele oeuvre. De interesse in de natuur verdween echter nooit en is dan ook veel in haar poëzie terug te vinden. Anneke Brassinga zal deze avond een aantal van haar zee-gedichten voordragen.

 

Vrijdag 26 september, aanvang 17.30 uur, in de Wunderkammer  van het Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28-30 Leerdam.

Wij serveren u na afloop soep en een drankje.

 

Rsvpreserveringen@stichtingglas.nl  I  0345 614 960  I  www.nationaalglasmuseum.nl 
Graag reserveren vóór maandag 22 september.

 

Met vriendelijke groet, mede namens Gabriëlle van de Laak,

 

Arend-Jan Weijsters                       
directeur Nationaal Glasmuseum