May
20
to Jun 24

PASSING THROUGH

KuuB Utrecht

PASSING THROUGH

KuuB, Utrecht, mei/juni 2018

 

Tell the people that you saw me passing through.

Leonard Cohen

 

Deelnemende kunstenaars:

Paul Corvers

René Korten

Gabrielle van de Laak

Rudy Lanjouw

Margriet Luyten

 

Een tentoonstelling met kunstenaars die werk maken in het overgangsgebied van landschap en abstractie. Die persoonlijke werelden creëren, allemaal op hun eigen manier, maar allen gevoed door landschapservaringen en een besef van tijd en plaats.  Ze weten dat perspectieven verschuiven, dat ze passanten zijn.

We komen ergens aan, we verblijven er, we verbinden ons, laten sporen na en we vertrekken.

 

De titel van het project is ontleend aan het nummer Passing Through van Leonard Cohen (die november vorig jaar overleden is).

 

 

 

 

Gabrielle van de Laak maakt schilderijen en aquarellen. De verschillende materialen die ze gebruikt ziet ze als metafoor voor de vele aspecten van de menselijke natuur. Vaak put ze uit haar directe omgeving, ze woont in de uiterwaarden van De Waal. Maar uiteindelijk draait het om ruimte, licht en kleur.

 

Margriet Luyten maakt wandkleden van landschappen, gebruikmakend van fotografie en digitale weeftechnieken. Daar voegt ze handgeborduurde dichtregels aan toe, zodat het geheel poëtische en historische lading krijgt.

 

 

 

 

Rudy Lanjouw maakt abstracte werken op doek en papier. Zijn oudere werk is gebaseerd op archeologische vondsten in zijn directe omgeving, het nieuwere werk gaat over schriftuur, verbindingen en relaties. Zijn werk heeft een volledig eigen toonzetting, het accent ligt op het gelaagde ritme.

 

De schilderijen van René Korten groeien als in een chemische reactie van actie en reactie. Ze gaan over de confrontatie van cultuur en natuur, verstand en intuïtie, over de noodzakelijke wisselwerking tussen landschappelijke voorstelling en schilderkunstige constructie.

 

 

 

 

Voor Paul Corvers is het landschap en vooral zijn persoonlijke beleving daarvan, uitgangspunt voor een mentale zoektocht die zich vertaalt in verf op doek en paneel. Soms laat het landschappelijke zich nog duidelijk herkennen, in andere werken lijken de eisen die de schilderkunstige middelen stellen de artistieke keuzes te dicteren.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Paul Corvers / René Korten

 

 

 

IMG_5684.jpg
View Event →
Jul
1
to Aug 26

RONDOM AROUND

RONDOM | AROUND Opening: zaterdag 1 juli, 16.00 uur

Deze zomer laat NI in een grote groepstentoonstelling bijzondere en verrassende 3d werken zien waar je helemaal omheen, rondom, kunt lopen. Daarnaast tonen we ook wandwerken die samen met de beelden uitnodigen tot afwisselende en ontregelende kijkperspectieven. Een tentoonstelling met kunstenaars uit de galerie, gastkunstenaars en nieuw talent, vers afgestudeerd aan de AKI (Enschede).

Extra: ‘600 Notes’ | Tijdens het Holaa-festival (7-8-9 juli) is er op zaterdag 8 juli om 15.00 uur een preview van de Kassel- performance door Marianna Maruyama & Andrius Arutiunian, geïnspireerd op het werk van Sedje Hémon (1923 – 2011), een van de verrassingen van Documenta 14.

De galerie is gesloten van 22 juli – 7 augustus 2017

RONDOM | AROUND
Opening: Saturday 1st of July, 16.00 PM

This summer NI will show a big group exhibition with artists from our gallery, guest artists and new talents who recently graduated from the AKI (Enschede). Exciting and special 3d works will be on view, in other words, works that you can walk around. Also non-3d works will be shown causing interesting perspectives in combi- nation with the sculptures.

Extra: ‘600 Notes’ | During the Holaa-festival (7-8-9 July) there will be a preview of the Kassel-performance by Marianna Maruyama & Andrius Arutiunian on Saturday the 8th of July, 15.00 PM. The performance is inspired by the work of Sedje Hémon (1923 – 2011), one of the surprises of Documenta 14.

The gallery is closed from 22nd July – 7th August 2017

Galerie Nouvelles Images

Kunstenaars | Artists: Gijs Assmann
David Bade (CW)
Cor van Dijk

Hans van der Ham Hans van Hoek Willem Hussem
Seet van Hout Gabriëlle van de Laak Joseph Semah

Joost van den Toorn Piet Tuytel
Peer Veneman
Auke de Vries

Gasten | Guests:
Kevin Bauer
Kira Fröse (DE)
Marianna Maruyama (US) Elise Maslow

Westeinde 22
2512 HD Den Haag
| The Hague +31 (0)70–3461998 info@nouvellesimages.nl www.nouvellesimages.nl

IMG_5146.jpg
View Event →
Feb
10
to Feb 14

Rotterdam Contemporary 2016

IMG_3795.jpg

Galerie D17C presenteert glasobjecten van Gabriëlle van de Laak

Op verzoek van het National Glasmuseum Leerdam heeft Gabriëlle van de Laak in 2013 een grote groep glasobjecten gemaakt voor de tentoonstelling ‘Een Zee Van Glas’

Van oorsprong is zij schilder.Zij verdiepte zich in de talloze mogelijkheden van het glas en kwam na een lange zoektocht uit bij het oude constructiespeelgoed Meccano en gevonden ijzeren objecten. Hiervan bouwt zij constructies waarin zij het glas laat blazen.

Door de helderheid van de kleuren blijkt voor de schilder Gabriëlle van de Laak glas een zeer bruikbaar medium. Haar glas’-Brut’-constructies zijn zeer direct en stoer en worden hangend als lamp of staand op een ijzeren voet gepresenteerd

View Event →
Dec
15
to Feb 13

Feestelijke opening 'NI 55 JAAR/ NI 55 YEARS'

Op deze tentoonstelling laat ik twee van mijn nieuwste schilderijen zien. 

IMG_4351.JPG

 

ZA. 19 DEC. 2015 T/M WO. 17 FEB. 2016ZA. 19 DEC. 16.00 UURDI. T/M ZA. 11.00 - 17.00 UUR

'NI 55 JAAR | NI 55 YEARS'

Geachte relatie,

Galerie Nouvelles Images viert op ZATERDAG 19 DECEMBER 2015 haar 55-jarig bestaan met een grote jubileumtentoonstelling. Deze bijzondere tentoonstelling met werk van onderstaande kunstenaars zal om 16.00 uur op feestelijke wijze worden geopend:

ARMANDO
GIJS ASSMANN
DAVID BADE
L.J.A.D. CREYGHTON
COR VAN DIJK
CHARLES FRÉGER (FR)
HELEN FRIK (UK)
JORIS GEURTS
KEES DE GOEDE
MARNIX GOOSSENS
HANS VAN DER HAM
HANS VAN HOEK
SEET VAN HOUT
WILLEM HUSSEM (1900-1974)
HAMID EL KANBOUHI (MA)
JERRY KEIZER
DITTY KETTING
OMAR KOUBÂA
TON KRAAYEVELD
GABRIËLLE VAN DE LAAK
LUCASSEN
LUCEBERT (1924-1994)
PIETER LAURENS MOL
ROBERT NICOL (UK)
RINKE NIJBURG
RONALD NOORMAN
JAN VAN DER POL
UWE POTH
KOTSCHA REIST (CH)
JAN ROELAND
JOSEPH SEMAH
BEN SLEEUWENHOEK
MARGRIET SMULDERS
JEAN-MARC SPAANS
MICHAEL TEDJA
TOON TEEKEN
MARJAN TEEUWEN
JOOST VAN DEN TOORN
PIET TUYTEL
ELIZABETH DE VAAL
JCJ VANDERHEYDEN (1928-2012)
PEER VENEMAN
AUKE DE VRIES

Tijdens deze middag zal tevens de jubileummultiple 'Eddy' van Joost van de Toorn worden gepresenteerd. 
De eerder aangekondigde presentatie van het jubileumboek 'LOSKIJKEN' vindt plaats tijdens de finissage van de jubileumtentoonstelling op zaterdag 20 februari 2016. Op 19 december ligt er een dummy van het boek ter inzage in de galerie.

Graag nodigen wij u uit om samen met ons het glas te heffen op ons 55-jarig jubileum. Na ontvangst met een glas prosecco bieden wij u in samenwerking met Wijnkoperij Hosman Frères uit Schiedam een wijnproeverij aan. De Italiaanse delicatessenzaak Sapori del Sud uit Den Haag verzorgt de inwendige mens met hapjes.

In verband met de catering vernemen wij graag uiterlijk zaterdag 12 december van u of wij op uw komst mogen rekenen, en met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. R.s.v.p. via: info@nouvellesimages.nl

Wij hopen u op zaterdag 19 december als onze gast te mogen verwelkomen.
Met een hartelijke groet,

Erik Bos & Sander Creman

WIJ DANKEN U VOOR UW INTERESSE EN VERTROUWEN IN DE GALERIE. WIJ WENSEN U HEEL MOOIE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG EN INSPIREREND 2016!

In verband met de feestdagen is de galerie op 25 en 26 december en op 1 januari gesloten.

 

View Event →
Nov
14
to Mar 5

Animals in Art

Animals in Art. Collectie De Heus - Zomer

14 november 2015 tot en met 5 maart 2016 

 

Museum Nairac toont deze winter de tentoonstelling 'Animals in Art - collectie De Heus - Zomer'. 

Dieren zijn altijd al een onderliggend thema in de kunst geweest. Ook hedendaagse kunstenaars hebben het dier als onderwerp omarmd. Dit komt duidelijk naar voren in de tentoonstelling 'Animals in Art', die een ruime selectie toont uit de collectie De Heus - Zomer. Vanaf 1989 verzamelt het echtpaar Victoria en Henk De Heus-Zomer hedendaagse kunst. Resultaat van deze passie is een brede verzameling kunstwerken van een uiteenlopend palet aan hedendaagse kunstenaars, uit Nederland en ver daarbuiten. De collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande particuliere collecties van hedendaagse kunst in Nederland.  

De beweegredenen voor kunstenaars om het dier als onderwerp te nemen zijn zeer divers. Ze kunnen zo simpel zijn als het tot uitdrukking brengen van de schoonheid van het dier, tot het duidelijk maken van een politiek standpunt. Veel kunstenaars van nu grijpen terug op de kunst van toen, waarbij een symbolische betekenis van het dier veelvuldig aan de orde komt. De werken in de tentoonstelling zijn zeer divers, niet alleen in formaat maar ook in betekenis en achtergrond.  
Diverse technieken zijn vertegenwoordigd wat leidt tot een gevarieerde, dynamische en stimulerende tentoonstelling vol dieren die menselijke emoties oproepen. In de tentoonstelling worden we uitgedaagd niet alleen te kijken, maar ook de verhalen achter de kunstwerken te ontdekken.  
 
'Animals in Art' is een tentoonstelling voor jong en oud, met belangstelling voor het dierenrijk en de kunst die dit viert.  

Er is werk te zien van Zhang Linhai, Daniel Schlier, Ina van Zyl, Koen Vanmechelen, Joost van den Toorn, Song Kun, Han Schuil, Neo Rauch, Carl-Henning Pedersen, Marc Mulders, Nan MooyGabriëlle van de Laak, Paul KlemannGary Hume, Henk HofstraChi PengWilhelm SasnalFrank van Hemert, Reinhoud, Ger van Elk, Gerrit Benner, Pierre Alechinsky, Erik Andriesse, Charles Avery, Jean-Marc BustamenteHiske Wiersma, Huang Xiang Jiang, Guido Vlottes, John van 't Slot, Jannis Marwitz, Adam Helms en Hannes Postma. 
 
Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide catalogus die verkrijgbaar is in de museumwinkel.

Voor groepsrondleidingen kunt u contact opnemen met de heer Geert Remmelts via  rondleidingen@nairac.nl .

 

IMG_0308.jpg
View Event →
Sep
1
to Sep 30

Arte Concordia 2015

Arte Concordia 2015, De Tuilerieën Nieuwsbrief juni"

De lente, wanneer de Avenue verandert in een zee van krokussen, is voorbij. Het gras is gemaaid, de zomer begonnen. Straks in september brengt Arte Concordia de

Avenue een tweede keer tot bloei. In deze eerste nieuwsbrief leest u wie de kunstenaars zijn die daarvoor gaan zorgen. Aangemoedigd door de succesvolle editie van 2014 gaan we er dit jaar een schepje bovenop doen. Arte Concordia 2015 biedt de hele laan een tentoonstelling aan, een bron van vreugde en inspiratie. De kunst en de krokus zijn voor iedereen!"

De voorbereidingen zijn in volle gang. De laan wordt omgetoverd tot een soort Tuilerieën. Op de groene middenas komen grote beelden van 14 kunstenaars. Met medewerking van bewoners zullen aan vele gevels vlaggen wapperen. Curator dit jaar is Olphaert den Otter, bekend Rotterdams kunstenaar en woonachtig aan de Avenue.

De kunstenaars:

Beelden:
Boris van Berkum Rob Birza
Stefan Gross Jacob
Robin Kolleman Albert Kramer Wilco Kwerreveld Olaf Mooij
Onno Poiesz Frank Sciarone Belinda Tijssen Zeger Reijers Koen de Vries Ben Zegers"

Vlaggen:

Karin Arink
Marjolijn van den Assem Geert Baas"

Boris van Berkum " Jean Marie Bytebier " Lisa Couwenbergh " Anuli Croon "

Thea van Doorn " Hadassah Emmerich " Lizan Freijsen"
Bert Frings"

Eric Jan van de Geer Tobias Gerber

Christie van der Haak " Milou van Ham"
Atelier Herenplaats " Bernadet ten Hove" Jacob"

Maarten Janssen" Nour Eddine Jarram" Dity Ketting"
Ton van Kints"

Peter Koole"
Ton Kraayeveld
Line Kramer"
Gabriëlle van der Laak" Ton Mars "
Marc Mulders "
Mai van Oers"
Serge Onnen "
Jan van de Pavert " Sef Peeters"
Jochem Rotteveel " Charlotte Schleiffert" Sebastiaan Schlicher " Simon Schrikker" Roland Sohier
Stang
Koen Taselaar" Reinoud van Vught"

"

 

Op 12 september om 4 uur opent Arte Concordia, een datum om alvast in de
agenda te zetten. De afsluiting is op 11 oktober tijdens het weekend van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.

Gedurende de tentoonstelling zullen er optredens en activiteiten plaatsvinden waarover we u later graag informeren. Voor basisscholen in de buurt worden rondleidingen georganiseerd voor de groepen 7 en 8. Heeft u belangstelling voor een rondleiding, individueel of met een groep? Laat het ons weten."

" Arte Concordia 2015 wordt mogelijk gemaakt door het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, subsidies en bijdragen van diverse fondsen en sponsors. Tot zover ondersteunen Bingham en Fiegelmarkx Arte Concordia met sponsoring in natura. Daarnaast rekenen we op iedereen die dit unieke evenement een warm hart toedraagt om Arte Concordia te steunen met een bijdrage naar keuze. Bent u dat? Word dan nu vriend van Arte Concordia! Een bijdrage kunt u storten op:

NL56 INGB 0006 4597 94 ten name van Stichting Arte Concordia.

De organisatie en uitvoering van Arte Concordia zijn in handen van: Cora Moret: algehele leiding en projectcoördinator
Jaap Rodrigues Pereira: penningmeester
Olphaert den Otter: curator

 

Chiel Duran: coördinatie op- en afbouw Stang: vormgeving

Wij kijken ernaar uit! Binnenkort ook op facebook."

 

Arte Concordia 2014, Vögel van George Belzer" "

foto: Marlies Lageweg "

Stichting Arte Concordia" Hoflaan 88 " "
3062 JK Rotterdam

E: info@arteconcordia.nl " T: 0625552450"" "

www.arteconcordia.nl"

KvK: 60662158" "
IBAN: NL56 INGB 0006 4597 94  

View Event →
Jul
3
to Aug 15

Galerie VS=NL Rotterdam 3 july 2015

Esther Jiskoot (beelden) en Gabriëlle van de Laak (schilderijen)

Festive opening: Friday July, 2015 | 6 - 9 PM 18 - 21 uur
Schiedamsedijk 51 | Schilderstraat 5, 3011 ER Rotterdam, NL
The exhibition will be on view until August 15, 2015

 

 

Sometimes you win and sometimes you learn

 

This duo show of Esther Jiskoot and Gabrielle van de Laak is about ‘artist hood’: the never-ending quest of an artist as both a human being and creator.

Both artists are unafraid to be lead by their ‘instinct’ during their creative process.

Their work evolves through the interaction between the senses, intuition and ratio. This way of working might lead them to unbeaten paths, giving them the chance to get lost and find new ways, how small they might be, to channel their energy into works of art.

Although Jiskoot’s and Van de Laak’s creative process is similar, there are substantive differences in outcome. Van de Laak’s works demonstrate a spatial abstract approach where form and color reign. Jiskoot’s organic sculptures highlight mankind’s aspects in all its fragility.

 

View Event →
OPEN HUIS MILLEN
May
2
to May 3

OPEN HUIS MILLEN

OPEN HUIS MILLEN 11e editie
zaterdag 2 & zondag 3 mei 2015

kunstenaars > jo schoenmakers / marjo de vries / xander spronken / yoni trynes / gabrielle van de laak / richard price /
jos jonkergouw / ilse de keulenaer / sabine lintzen / geir nustad / josja caeoilia schepman

open > zaterdag 2 / zondag 3 mei 11.00 – 18.00 uur
adres > huis millen 1 6136 kj sittard / info@sabinelintzen.nl

 

View Event →
Kunst in het AMC
Mar
21
to Aug 29

Kunst in het AMC

Twee grote vitrines waar kunstenaars gedurende een half jaar werken presenteren. Vaak gaat het om langer lopende kunstprojecten. 

Nu in Q art Gabriëlle van de Laak

 

 

https://www.amc.nl/web/AMC-website/Kunstzaken/Tentoonstellingen.htm

Sinds 2013 laat Gabriëlle van de Laak glas blazen in de Glasblazerij te Leerdam. Het Nationaal Glasmuseum had haar in 2013 gevraagd objecten in glas te maken voor de tentoonstelling aldaar over Erich Heackel “Een Zee van Glas”. Daar richtte zij een Wunderkammer in met talloze glasobjecten waarvan zij de meesten liet blazen in een door haar gemaakt frame van Meccano en ijzer. 
Zij zocht naar een mogelijkheid het glas te ontdoen van zijn vaak te grote esthetiek en de combinatie met Meccano en andere ijzeren vormen gaven een stoer en art brut-achtige kracht die deze verrassende en unieke objecten opleverde.

Van oorsprong is Gabriëlle van de Laak schilder en meer werk van haar is te zien op 
www.gabriellevandelaak.com   

www.nouvellesimages.nl

View Event →
Oct
31
to Dec 31

Arte Magica Haarlem Haarlem

Kunstlijn Haarlem 2014 31 oktober t/m 31 december

Beeldend kunstenaar Gabriëlle van de Laak heeft speciaal voor Galerie Arte Magica een serie glassculpturen gemaakt. Zij maakte voor ieder object eerst een frame van meccano (oud technisch speelgoed) en liet daar vervolgens doorzichtig, gekleurd glas doorheen blazen. Het glas wordt in toom gehouden door het meccano, maar bolt er soms ook tussendoor waardoor het organisch aandoet.

 

De tentoonstelling van Gabriëlle van de Laak is t/m december 2014

Galerie Arte Magica Openingstijden tijdens de Kunstlijn Vrijdag 12.00 - 22.00 uur Zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur www.artemagica.nl

Schagchelstraat 33 2011 HW Haarlem T 00 31 23 542 80 59 M 00 31 6 209 425 97 I www.artemagica.nl E info@artemagica.nl 

IMG_3646.JPG
View Event →
Oct
23
to Nov 28

Tentoonstelling Nederlandse Bank

"I am doing nothing until I feel the need"

Joanneke Meester nodigde 365 kunstenaars uit om te reageren op deze titel.

Alle originele werken hangen in de Nederlandse Bank en daarna in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam

De kalender is te koop. Voor info: joannekekalendergmail.com

View Event →
Sep
26
5:30 PM17:30

Anneke Brassinga en Herman Ridderinkhof in Wunderkammer van Glasmuseum Leerdam

Leerdam, 11 september 2014

 

Uitnodiging

 

Guesthouse
Beeldend kunstenaar Gabriëlle van de Laak heeft voor de tentoonstelling Een Zee van Glas in het Nationaal Glasmuseum haar eigen Wunderkammer ingericht. Ze liet zich hiervoor inspireren door oude natuurhistorische verzamelingen en door de illustraties van de Duitse wetenschapper Ernst Haeckel (1834-1919).                                                                                                                                                
Van de Laak nodigt van april tot oktober dit jaar elke maand een bijzondere gast uit. Deze gast heeft een eigen expertise die op de een of andere manier met haar Wunderkammer te maken heeft. Door middel van lezingen, concerten en films van deze gasten, zullen de verschillende facetten van haar Wunderkammer verder uitgediept worden.


U bent van harte welkom bij: oceanoloog HERMAN RIDDERINKHOF en dichter ANNEKE BRASSINGA.

Gabrielle van de Laak nodigt voor deze laatste Guesthouse een oceanoloog en een dichter uit om ieder vanuit zijn eigen passie over de zee te vertellen. 

Prof. dr. ir. Herman Ridderinkhof, fysisch oceanograaf bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, geeft een lezing over recente inzichten over het functioneren en het belang van de oceanen. De rol van oceaanstromingen in het reguleren van ons klimaat, recente ontdekkingen over koralen in de diepzee en de complexiteit van het biologische leven in de diepzee passeren de revue.

 

Dichter Anneke Brassinga twijfelde als kind over een studie biologie, maar richtte zich uiteindelijk toch op taal. Ze schrijft gedichten en proza en is inmiddels met vele prijzen bekroond, waaronder de Constantijn Huygensprijs voor haar gehele oeuvre. De interesse in de natuur verdween echter nooit en is dan ook veel in haar poëzie terug te vinden. Anneke Brassinga zal deze avond een aantal van haar zee-gedichten voordragen.

 

Vrijdag 26 september, aanvang 17.30 uur, in de Wunderkammer  van het Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28-30 Leerdam.

Wij serveren u na afloop soep en een drankje.

 

Rsvpreserveringen@stichtingglas.nl  I  0345 614 960  I  www.nationaalglasmuseum.nl 
Graag reserveren vóór maandag 22 september.

 

Met vriendelijke groet, mede namens Gabriëlle van de Laak,

 

Arend-Jan Weijsters                       
directeur Nationaal Glasmuseum

 

 

View Event →
May
17
to May 18

Tribal trail Amsterdam

Mijn glasobjecten zullen geëxposeerd worden in de etalage van Kunsthandel Jaap Polak, Spiegelgracht Amsterdam.


www.amsterdamtrail.nl

De Amsterdam Trail is een jaarlijkse manifestatie gehouden in en rond het Spiegelkwartier in Amsterdam. In het Pinksterweekend zullen galeries gespecialiseerd in etnografica en Aziatica hun deuren openen

Bekend is dat kunstenaars zoals Picasso, Appel en Man Ray zich hebben laten  inspireren door etnografica, maar ook hedendaagse kunstenaars kijken naar de traditionele, vaak rituele objecten uit Afrika, Oceanië, Azië en Zuid-Amerika.

Naast schilden van de Asmat, tangka’s uit Tibet, aardewerk uit Peru en maskers uit Afrika zijn op the Amsterdam Trail ook werken van bekende hedendaagse kunstenaars te zien.

Voor meer informatie:
Finette Lemaire: 020-6237027/ info@gallery-lemaire.com
Datum: zondag 19 mei en maandag 20 mei 2013
Openingstijden: 12.00-18.00
Lokatie: Spiegelkwartier

View Event →