Back to All Events

Animals in Art


Animals in Art. Collectie De Heus - Zomer

14 november 2015 tot en met 5 maart 2016 

 

Museum Nairac toont deze winter de tentoonstelling 'Animals in Art - collectie De Heus - Zomer'. 

Dieren zijn altijd al een onderliggend thema in de kunst geweest. Ook hedendaagse kunstenaars hebben het dier als onderwerp omarmd. Dit komt duidelijk naar voren in de tentoonstelling 'Animals in Art', die een ruime selectie toont uit de collectie De Heus - Zomer. Vanaf 1989 verzamelt het echtpaar Victoria en Henk De Heus-Zomer hedendaagse kunst. Resultaat van deze passie is een brede verzameling kunstwerken van een uiteenlopend palet aan hedendaagse kunstenaars, uit Nederland en ver daarbuiten. De collectie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande particuliere collecties van hedendaagse kunst in Nederland.  

De beweegredenen voor kunstenaars om het dier als onderwerp te nemen zijn zeer divers. Ze kunnen zo simpel zijn als het tot uitdrukking brengen van de schoonheid van het dier, tot het duidelijk maken van een politiek standpunt. Veel kunstenaars van nu grijpen terug op de kunst van toen, waarbij een symbolische betekenis van het dier veelvuldig aan de orde komt. De werken in de tentoonstelling zijn zeer divers, niet alleen in formaat maar ook in betekenis en achtergrond.  
Diverse technieken zijn vertegenwoordigd wat leidt tot een gevarieerde, dynamische en stimulerende tentoonstelling vol dieren die menselijke emoties oproepen. In de tentoonstelling worden we uitgedaagd niet alleen te kijken, maar ook de verhalen achter de kunstwerken te ontdekken.  
 
'Animals in Art' is een tentoonstelling voor jong en oud, met belangstelling voor het dierenrijk en de kunst die dit viert.  

Er is werk te zien van Zhang Linhai, Daniel Schlier, Ina van Zyl, Koen Vanmechelen, Joost van den Toorn, Song Kun, Han Schuil, Neo Rauch, Carl-Henning Pedersen, Marc Mulders, Nan MooyGabriëlle van de Laak, Paul KlemannGary Hume, Henk HofstraChi PengWilhelm SasnalFrank van Hemert, Reinhoud, Ger van Elk, Gerrit Benner, Pierre Alechinsky, Erik Andriesse, Charles Avery, Jean-Marc BustamenteHiske Wiersma, Huang Xiang Jiang, Guido Vlottes, John van 't Slot, Jannis Marwitz, Adam Helms en Hannes Postma. 
 
Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide catalogus die verkrijgbaar is in de museumwinkel.

Voor groepsrondleidingen kunt u contact opnemen met de heer Geert Remmelts via  rondleidingen@nairac.nl .

 

IMG_0308.jpg
Earlier Event: September 1
Arte Concordia 2015